След парламентарните избори на 2 април и на сегашния местен вот

...
След парламентарните избори на 2 април и на сегашния местен вот
Коментари Харесай

Видеонаблюдението - нови избори, стари проблеми

След парламентарните избори на 2 април и на настоящия локален избор преброяването на гласовете се излъчва директно след края на изборния ден. Или най-малко би трябвало...

Проверка на News.bg на особено направения за задачата сайт обаче откри, че искащите да проследят в действително време броенето на бюлетините в другите СИК-ове ще би трябвало да се заредят с огромна доза самообладание и значително шанс.

Причината? Дали заради засилен публичен интерес, или чисто и просто заради механически неуредици, уеб сайтът зарежда извънредно постепенно, като проблемите стартират още със самото визуализиране на картата с областите на страната.

Интернет потребителите с задоволително здрави нерви, които въпреки всичко изчакат това да се случи, са изправени пред ново предизвикателство. Оказва се, че в доста от случаите - макар подробното обяснение на стъпките за избор на дадена ОИК и СИК - изборът на съответна област, било то от картата или от падащото меню, въобще не е деен. Следва нова порция очакване, а в случай че някой неблагоразумно направи грешката да рефрешне уеб страницата, целият развой стартира от самото изначало.

Най-търпеливите въпреки всичко биват възнаградени с опция да изберат лъчение от избрана изборна секция. В огромна част от случайно определените от News.bg СИК-ове обаче се оказва, че въпреки уверението, че видеоизлъчването ще започва автоматизирано, това по този начин и не се случва дори след поредна порция съществено изчакване.
 Снимка 639777
Източник: Screenshot/evideo.bg

На други места пък картина има, но под необикновен ракурс, който не е измежду най-удобните за следенето на процеса.
 Снимка 639776
Източник: Screenshot/evideo.bg

В някои секции пък ситуацията с видеоизлъчването е буквално с краката нагоре.
 Снимка 639779
Източник: Screenshot/evideo.bg

В една от проверените секции камерата даже не е ориентирана към членовете на СИК и изборните бумаги... Но пък на фокус са симпатични есенни претекстове.
 Снимка 639780
Източник: Screenshot/evideo.bg

Разбира се, би трябвало да се означи, че има и секции отличници, които - най-малко все още - могат да се похвалят с допустими и картина, и тон.

В умозаключение може да се заключи, че и сега проблемите при видеонаблюдението са същите, както и по време на последните избори тези за парламент през април.

Спорно е до каква степен излъчването в действително време - при настоящето си качество - е от изгода за реализиране на надзор на изборния развой. Но пък перипетиите със уеб страницата, до момента в който се доближи до заветното видео, най-малко служат за приучване на нервите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР